Advies van klankbord is onbetaalbaar

door | dec 16, 2020 | In de pers, Netwerken

Als ondernemer, of je nu starter bent of niet, heb je geregeld nood aan een klankbord. Een groep van gelijkgestemden die je uitdagingen begrijpt, deze zelf al is overwonnen of er net ook zelf mee geconfronteerd wordt.

Zelf probeer ik me zoveel mogelijk te laten omringen door mensen die al verder staan dan mij, en dan vooral op die vlakken waar ik zelf nog mee worstel. Ik werd door het magazine Ondernemers van Voka geïnterviewd over de klankborden van Start&GO en POM West-Vlaanderen.

Naast de vele mooie initiatieven voor starters, kan je natuurlijk ook op andere plaatsen goede klankborden vinden.

Sluit je aan bij een netwerkvereniging

Zelf ben ik lid van BNI (Business Network International). Het hoofddoel van de organisatie is om elkaar (jij en je medeleden) meer omzet te helpen genereren door je netwerk voor elkaar open te stellen. Maar ook organisaties als Sterck, JCI, Voka, Unizo, Etion en meer kunnen je samenbrengen met gelijkgezinde ondernemers die je sparringpartner kunnen worden.

In onze BNI-chapter hebben we kleinere powerteams van max. 6 personen. Elke maand komen we samen en legt iemand een uitdaging voor, waar we dan over sparren. Eigenlijk is het een soort raad van advies, en voor mij is dit één van de meeste waardevolle dingen die BNI mij te bieden heeft.

Wil je eens mee met mij netwerken op vrijdagochtend en een groep gedreven ondernemers te ontmoeten? Kom vrijblijvend eens op bezoek. Stuur mij gerust een berichtje.

Zoek een businesscoach of gespecialiseerde organisatie

Sinds kort ben ik ook lid van Rubicon, een start-up dat boardrooms (raden van advies) samenstelt. Zo maak ik deel uit van een groepje van ongeveer 12 mensen en zit ik telkens met anderen samen in een groepje. Zo ken ik ondertussen iedereen. Ook hier leggen we allemaal een uitdaging van dat moment voor en sparren we erover. De gesprekken worden gemodereerd door één van de coaches van Rubicon zelf, maar de input komt uit de groep. De oplossing vaak dan weer uit jezelf. ‘De kracht van vragen stellen’ is in deze format heel belangrijk, net zoals het communitygevoel.
Je kan vrijblijvend eens een sessie bijwonen! Schrijf je in via deze link.

Nog nood aan een ander type klankbord? Dan is een businesscoach een goed idee. Ik heb er zo een aantal in mijn netwerk waar ik mensen vol vertrouwen naartoe stuur. Laat me dus gerust weten wat je zoekt en misschien kan ik je in mijn netwerk introduceren!