Personal branding voor solopreneurs

Personal branding voor solopreneurs: klaar om meer ideale klanten en projecten aan te trekken? 

 

Als freelancer, eenmanszaak, co-founder of solo-ondernemer bén je je bedrijf. Je wil dat mensen bewust voor jou kiezen en niet voor je collega’s in hetzelfde domein. Het is dus belangrijk dat jij je persoonlijke meerwaarde kent, onder woorden kan brengen en die ook durft te tonen en uit te spreken. Hiervoor ben je op zoek naar een sparringpartner die je helpt om hier structuur in te krijgen en die je motiveert om efficiënt maar doeltreffend te netwerken, online en offline.

 

Herken jij je in één of meerdere van deze stellingen?

 • Je vindt het als solo-ondernemer heel belangrijk om jezelf te kunnen zijn.
 • Je wil klanten en projecten aantrekken die je écht energie geven.
 • Je wil je netwerk uitbreiden met relevante connecties.
 • Je wil je persoonlijke online aanwezigheid inzetten om je onderneming te doen groeien en de juiste doelgroep te bereiken.
 • Je wil zowel je kennis als je persoonlijke traject als ondernemer delen om te kunnen connecteren met collega-ondernemers.
 • Je wil in je sector als expert gezien worden.
 • Je ziet nog veel groeipotentieel, zowel voor jezelf als je bedrijf.
 • Je wil andere ondernemers inspireren.
 • Je bent op zoek naar een frisse kijk op je business en je merk.

Dan is personal branding iets voor jou!

 

Als personal branding coach en mentor graaf ik met jou naar je persoonlijke essentie. We definiëren je expertise, je doelgroep en je persoonlijke meerwaarde. We gaan samen op zoek naar waar die ideale klant zich online en offline bevindt, en creëren een stevige basis waar je later zelf op kunt verder bouwen. Ik zal je inspireren om met de kennis en ervaring die je al hebt aan de slag te gaan en die in je voordeel te gebruiken. Ik luister naar je uitdagingen en je ambities, denk met je mee en ben alert voor opportuniteiten die jou dichter bij je doel kunnen brengen. Je zal merken hoe je netwerk maand na maand uitbreidt met mensen uit relevante contactsferen en hoe deuren zich voor je zullen openen. Jouw persoonlijke naam kan een vaste waarde in je sector worden, zowel bij potentiële klanten als bij collega’s, op voorwaarde dat je zelf voldoende inspanningen doet. En onthoud: iedereen heeft een personal brand, maar niet iedereen gaat er actief mee aan de slag. Neem een voorsprong door je persoonlijk merkverhaal uit te dragen en je consequent en consistent te profileren op de juiste plaatsen.

Tijdens dit individueel traject zien we elkaar een half jaar lang elke maand 2 uur fysiek en tussendoor een halfuur online. Via Whatsapp en mail ben ik steeds bereikbaar voor vragen. Na afloop van ons traject trakteer ik je graag op een lunch om af te ronden. Een vervolgprogramma waarbij we maandelijks blijven opvolgen, inspireren en motiveren is mogelijk.

Dankzij dit mentorshipprogramma …

... word jij top-of-mind in jouw domein

Het is niet omdat je expertise hebt of actief bent in je domein, dat je ook als expert of voorkeurspartner wordt gezien. Kom naar buiten met je kennis en verhaal en laat zowel aan collega’s als aan potentiële klanten zien waar je mee bezig bent. Zo word je top-of-mind bij de juiste doelgroep.

 

Missie visie waarden

... kiezen mensen bewust voor jou

Jij bent je bedrijf en je merk. Er zijn misschien wel honderd ondernemers die quasi hetzelfde aanbieden als jij, maar er is er maar één zoals jij. In ons traject ontdek je wat jou zo uniek maakt en hoe je dit op een onderscheidende manier kunt verwoorden en laten zien. Het resultaat: steeds meer mensen zullen bewust voor jou kiezen, net omdat jij het bent.

wat is personal branding

... trek je mensen aan die je dichter bij je doel brengen

Eén van de belangrijkste gevolgen maar ook doelen van personal branding, is je netwerk kwalitatief uitbreiden. Door zelf actie te ondernemen, bewust contact te leggen met de juiste mensen en consequent je duidelijke boodschap te brengen, zet je een kettingreactie in gang. Steeds meer mensen zullen zelf contact zoeken met jou, waardoor je netwerk potentieel aanzwelt.

Hoe personal branding mijn leven veranderde

 

Ik kwam net van school, toen ik als vertaler aan de slag ging. Na een jaar merkte ik dat klanten ook nood hadden aan goede teksten, en niet alleen aan goede vertalingen. Dus volgde ik avondles copywriting en wisselde ik vertaalwerk af met schrijfwerk. Nog eens een jaar later durfde ik mezelf eindelijk echt copywriter noemen. Op LinkedIn begon ik mezelf ook zo te profileren door tips en realisaties te delen. Al snel werd ik spontaan als tekstschrijver aanbevolen in mijn tweedegraadsnetwerk en groeide mijn netwerk zienderogen.

Ondertussen richtte ik Overondernemers.be op, een platform voor ondernemersverhalen en netwerkevenementen. Mijn trouwe netwerk moedigde deze stap aan en volgde mijn avontuur vol vertrouwen. Voor mij werd al snel duidelijk dat de verhalen niet ten volle benut werden en na enig onderzoek, verdiepte ik me in ‘personal branding’. Ik las me in en besefte dat mijn eigen verhaal niet meer helder was. Zes maanden lang reflecteerde ik over mijn persoonlijk merk en waar ik naartoe wilde. Personal branding als niche werd mijn passie. Ik begon mezelf ook zo te positioneren, nog voor ik een aanbod had, en dat een jaar lang! Elke week deelde ik tips, video’s, inzichten … Ik werd gevraagd door organisaties als Voka, EROV en Unizo om workshops te geven. Mijn netwerk verdubbelde met connecties die interesse toonden in mijn content over personal branding. Dat wierp zijn vruchten af. Toen ik mijn trajecten lanceerde in mijn netwerk, stonden de eerste klanten reeds klaar. Zo kan personal branding ook voor jou werken. Wanneer je immers weet waar je voor wil staan en je doelen helder voor ogen hebt, is alles mogelijk.

Waar wacht je nog op?

 

Inbegrepen in het mentorshipprogramma

Je persoonlijk merk ontwikkelen

We beginnen met een brainstormsessie en oefeningen rond branding. Deze kick-offsessie duurt een halve dag. Doorheen het traject vullen we een werkbundel van +30 pagina’s in met oefeningen om je personal brand verder vorm te geven of te verfijnen. Achter de schermen kijk ik toe of je steeds on-brand blijft. 

Permanente hulplijn

Zit je met vragen? Overweeg je iets online te delen of wil je ingaan op een uitnodiging of vraag van een derde partij, maar twijfel je? Ik ben elke werkdag bereikbaar via mijn Whatsapp en e-mail, en doe mijn uiterste best je zo snel mogelijk verder te helpen. Als mentor ben ik graag je hulplijn.

l

Maandelijks klankbord

We gaan meteen over tot de praktijk, zowel online als offline. We plannen maandelijks een fysieke afspraak in van anderhalf tot twee uur om te brainstormen over nieuwe content en werk te maken van andere uitingen van je personal brand, zoals een persoonlijke website, je pitch en andere opportuniteiten. Tweewekelijks zoomen we een halfuurtje voor een tussentijdse update.

Z

100% op maat

Het volledige traject hangt af van wat jij nodig hebt. Uiteraard help ik je de richting te bepalen. Elk traject start echter met merkidentiteit. We zoomen in op wie JIJ bent, wat jou uniek maakt en waar jij als ondernemer naartoe wil. De praktische uitwerking hangt af van jouw context en doelen.

 Zin om met mij samen te werken?

Het mentorshipprogramma duurt zes maanden. Je investeert hiervoor € 2700 excl. btw. Een persoonlijke klik tussen mentor en mentee is voor mij essentieel. Daarom maak ik graag eerst kennis. Tot binnenkort?

 

Adres

Statiestraat 12
8570 Anzegem

BE0776.765.805
Privacy & voorwaarden

Stel me je vraag

  X