Mentorship

Mentorship personal branding: klaar voor de volgende fase in je ondernemerschap?

 

Je mag jezelf een gevestigd en ervaren ondernemer noemen. Je bent een ambitieuze solopreneur of misschien stuur je een klein tot middelgroot team en heb je jezelf ondertussen operationeel overbodig gemaakt. Maar je mist dat tikkeltje meer. Die extra uitdaging, extra zingeving. Je wil – nu het eindelijk kan – werk maken van je persoonlijke ambities en méér zijn dan zaakvoerder. Het is tijd voor de volgende fase van je ondernemerschap.

 

Herken jij je in één van deze stellingen?

 • Je wil als expert een gevestigde waarde in je sector worden.
 • Je denkt er over na je bedrijf ooit te verkopen.
 • Je overweegt een carrièreswitch.
 • Je wil je persoonlijke naam in het voordeel van je bedrijf gebruiken.
 • Je wil misschien een boek schrijven en je expertise delen.
 • Je wil andere ondernemers inspireren.
 • Je bent op zoek naar een frisse kijk op je business en je merk.
 • Je wil de online mogelijkheden ontdekken om jezelf te profileren bij de juiste doelgroep.
 • Je wil je netwerk uitbreiden met relevante connecties.

Dan is personal branding iets voor jou!

 

Als mentor wil ik je inspireren om met de kennis en ervaring die je al hebt aan de slag te gaan en die in je voordeel te gebruiken. Ik luister naar je uitdagingen en je ambities, denk met je mee en ben alert voor opportuniteiten die jou dichter bij je doel kunnen brengen. Je zal merken hoe je netwerk maand na maand uitbreidt met mensen uit relevante contactsferen en hoe deuren zich voor je zullen openen. Jouw persoonlijke naam zal een vaste waarde in je sector worden, zowel bij potentiële klanten als bij collega’s. Op voorwaarde dat je ook zelf aan de slag gaat met de inzichten die we samen verwerven voor jouw personal brand.

Dankzij dit mentorshipprogramma …

... word jij een thought leader

Het is niet omdat je expertise hebt in je domein, dat je ook als expert wordt gezien. Kom naar buiten met je kennis, laat zowel aan collega’s als aan potentiële klanten zien dat je onderlegd bent en bouw thought leadership op.

... word je gevraagd als expert

Gastdocent, gastblogger, gastspreker … Het lijkt misschien veraf, maar dat is het zeker niet. Zodra jij jezelf als expert op een heldere manier profileert en waarde deelt, liggen deze opportuniteiten binnen handbereik. Beloofd.

wat is personal branding

... inspireer je andere ondernemers

Ondernemen is een levensstijl. Je gelooft niet in concurrentie, wel in samenwerking en complementariteit. Iedereen is immers uniek. Door open-minded te zijn en te weten waar jij voor staat, kan je andere ondernemers inspireren met je personal brand.

Hoe personal branding mijn leven veranderde

 

Ik kwam net van school, toen ik als vertaler aan de slag ging. Na een jaar merkte ik dat klanten ook nood hadden aan goede teksten, en niet alleen aan goede vertalingen. Dus volgde ik avondles copywriting en wisselde ik vertaalwerk af met schrijfwerk. Nog eens een jaar later durfde ik mezelf eindelijk echt copywriter noemen. Op LinkedIn begon ik mezelf ook zo te profileren door tips en realisaties te delen. Al snel werd ik spontaan als tekstschrijver aanbevolen in mijn tweedegraadsnetwerk en groeide mijn netwerk zienderogen.

Ondertussen richtte ik Overondernemers.be op, een platform voor ondernemersverhalen en netwerkevenementen. Mijn trouwe netwerk moedigde deze stap aan en volgde mijn avontuur vol vertrouwen. Voor mij werd al snel duidelijk dat de verhalen niet ten volle benut werden en na enig onderzoek, verdiepte ik me in ‘personal branding’. Ik las me in en besefte dat mijn eigen verhaal niet meer helder was. Zes maanden lang reflecteerde ik over mijn persoonlijk merk en waar ik naartoe wilde. Personal branding als niche werd mijn passie. Ik begon mezelf ook zo te positioneren, nog voor ik een aanbod had, en dat een jaar lang! Elke week deelde ik tips, video’s, inzichten … Ik werd gevraagd door organisaties als Voka, EROV en Unizo om workshops te geven. Mijn netwerk verdubbelde met connecties die interesse toonden in mijn content over personal branding. Dat wierp zijn vruchten af. Toen ik mijn trajecten lanceerde in mijn netwerk, stonden de eerste klanten reeds klaar. Zo kan personal branding ook voor jou werken. Wanneer je immers weet waar je voor wil staan en je doelen helder voor ogen hebt, is alles mogelijk.

Waar wacht je nog op?

 

Inbegrepen in het mentorshipprogramma

Je persoonlijk merk ontwikkelen

We beginnen met een brainstormsessie en oefeningen rond branding. Deze kick-offsessie duurt een halve dag. Doorheen de samenwerking krijg je regelmatig nieuwe oefeningen om je merkidentiteit verder vorm te geven of te verfijnen. Achter de schermen kijk ik toe of je steeds on-brand blijft.

Permanente hulplijn

Zit je met vragen? Overweeg je iets online te delen of wil je ingaan op een uitnodiging of vraag van een derde partij, maar twijfel je? Ik ben elke werkdag bereikbaar via mijn Slack community en Whatsapp, en doe mijn uiterste best je zo snel mogelijk verder te helpen. Als mentor ben ik graag je hulplijn.

l

Maandelijks klankbord

We gaan meteen over tot de praktijk, zowel online als offline. We plannen maandelijks een call in van anderhalf tot twee uur om te brainstormen over nieuwe content en werk te maken van andere uitingen van je personal brand, zoals een persoonlijke website, je pitch en andere opportuniteiten.

w

Netwerken

Als oprichter van Overondernemers.be en fervente netwerker leg ik de juiste connecties tussen mensen en nodig ik je met plezier uit voor diverse netwerkevenementen. Ik volg ook de kalenders van andere organisaties op de voet en breng je op de hoogte van niet te missen events binnen het kader van jouw personal brand.

Zin om met mij samen te werken?

Voor het mentorshipprogramma betaal je maandelijks € 450 excl. btw. We starten met zes maanden, de tijd die nodig is om een verschil te maken en je persoonlijk merkverhaal op te bouwen. Daarna kan je per drie maanden verlengen aan € 350 excl. btw per maand.

Een persoonlijke klik tussen mentor en mentee is essentieel. Daarom maak ik graag eerst kennis. Tot binnenkort?

 

Adres

Stedestraat 51
8530 Harelbeke

Stel me je vraag

  X